nieuws

Kampioenschap kersenpit spugen bij Kralingse Plas

ROTTERDAM - Het Kersepit spugen kampioenschap voor scholieren bij de Kralingse Plas is vrijdag gewonnen door de 10-jarige Ilias Tachi van de Goede Herderschool uit Rotterdam.
Een kleine honderd kinderen van de Johan Friso uit Berkel Rodenrijs, de NPRS oftewel de Vrije school NieuwParkRozenburg en de Goede Herderschool uit Rotterdam namen het tijdens de wedstrijd in een ongemeen felle strijd tegen elkaar op.
De winnnaars van de eerste Rotterdamse Kersepit-pittstop de Juliana van Stolbergschool uit Rotterdam konden er wegens omstandigheden dit keer niet bij zijn.
Wethouder Laan van Sport en Recreatie vond de combinatie klassencompetitie en gezond snoepen zo naar meer smaken, dat ze tussen de drukke bedrijven door even de moeite nam de openings-spuw voor haar rekening te nemen.
Laan spoegde uiteindelijk een verdienstelijke 5,5 meter. Absoluut onvoldoende om bij spitmaster Ilias Tachi in de buurt te komen, die met een slordige 9,20 meter z'n directe finaleconcurrenten te weten Mara de Schepper van de Johan Friso en Olivier Hallensleben vande NPRS met maar liefst twee en drie meter verschil aftroefde.