nieuws

'Voorzitter deelraad Feijenoord moet weg'

ROTTERDAM - Leefbaar Rotterdam in de deelgemeente Feijenoord vindt dat het Bing-rapport zo duidelijk is dat bestuursvoorzitter Seyit Yeyden moet opstappen. Ook raadsleden die genoemd worden moeten weg.
Fractievoorzitter Nel Noel heeft dat aan RTV Rijnmond laten weten. Ze vindt dat Yeyden weg moet omdat hij bij de aanbesteding van welzijnswerk in de deelgemeente druk heeft uitgeoefend op een manager.

Uit een rapport van Bing bleek dat hij dat niet had mogen doen. Leefbaar Rotterdam vindt dat ook de raadsleden moeten opstappen die in het rapport zijn genoemd.

Geen genoegen

De VVD in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat eerst de deelraad zich uitspreekt over het rapport. Fractievoorzitter Maarten van de Donk vindt dat de raad 'in de spiegel moet kijken'.
Met een simpel excuus neemt de partij geen genoegen. "Er staan ernstige beschuldigingen in het rapport", zegt Van de Donk. Het rapport getuigt er volgens hem van dat 'beterschap beloven' niet aan de orde is: "Dat beloof je bij kleine foutjes."
Ook D66 stemt hiermee in. "Er moet schoon schip gemaakt worden", zegt Salima Belhaj. Volgens Wubbo Tempel van het CDA moeten de betrokkenen in staat zijn om zelf hun conclusies te trekken.