nieuws

Vloet vreest inkomstenderving door speelschema

ROTTERDAM - Wiljan Vloet is hevig teleurgesteld over het speelschema van Sparta. De algemeen directeur vreest inkomstenderving nu de club maar liefst acht keer (vijf keer thuis, drie keer uit) op zaterdagmiddag half vijf zal spelen. De gevolgen van de verplaatsing van de wedstrijden kost Sparta meer dan honderdduizend euro.
De KNVB heeft volgens Vloet totaal niet geluisterd naar de wensen van Sparta. 'De overleggen waren een wassen neus. De deals worden van bovenaf gemaakt en daar krijg je als club steeds minder over te vertellen.' Nu er op zaterdagmiddag half vijf wordt gespeeld hoopt Vloet op meer inkomsten vanuit tv-gelden, om zo de financiële schade iets te compenseren. Vloet weet echter al dat dit niet gaat gebeuren.
Sparta lijkt zich te moeten neerleggen bij het besluit van de voetbalbond. Vervelend voor veel mensen, vindt Vloet. 'Sponsoren werken vaak nog op zaterdagmiddag, de business seats worden hierdoor erg moeilijk verkocht. Bovendien zullen nu minder mensen in het stadion gaan eten.'
Ook voor de supporters vindt Vloet het een vervelende situatie. 'Veel supporters zijn op zaterdagmiddag zelf op of rond een amateurveld te vinden, waardoor ze niet in het stadion kunnen zitten om te kijken naar Sparta.' Gevolgen voor de verkoop van het aantal seizoenkaarten sluit de algemeen directeur dan ook niet uit.