nieuws

Excelsior wint eerste oefenduel van het seizoen

ROTTERDAM - Excelsior heeft de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Zaterdagmiddag werd tweedeklasser Be Fair uit Waddinxveen met 0-4 verslagen. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson wist ondanks een vroege voorsprong pas in de slotfase verder uit te lopen.
Tomasson zag Excelsior tijdens zijn eerste wedstrijd al vroeg op voorsprong komen. Daan Blij wist in de vijfde minuut de Waddinxveense keeper te passeren. In de minuten daarna had Excelsior verder uit kunnen lopen, maar nieuwelingen Jeff Stans, Lars Hutten en Lars Veldwijk hadden hete vizier niet op scherp staan. Pas in het laatste half uur vielen er weer doelpunten te noteren. Kevin van Dierman werkte een corner van Kevin Vermeulen binnen en jongeling Carlo de Reuver scoorde vlak daarna zijn eerste treffer voor het eerste elftal van Excelsior. De 0-4 kwam op naam van Rangelo Janga.
Volgende week staat de volgende test voor Excelsior op het programma. De Kralingers reizen dan af naar Oudewater, waar de wedstrijd tegen UNIO gespeeld wordt.