nieuws

Van Son keert terug bij FC Eindhoven

Jens van Son
Jens van Son
ROTTERDAM - Jens van Son heeft ruim een week na het ontbinden van zijn contract bij Sparta een nieuwe club gevonden. De verdedigende middenvelder keert per direct terug bij FC Eindhoven. Van Son stond slechts één seizoen onder contract op Het Kasteel. Na goed onderling overleg besloten beide partijen om afscheid van elkaar te nemen.
De geboren Valkenswaarder bewandelde vorige zomer de omgekeerde weg. Onder het bewind van Michel Vonk begon hij als basisspeler, maar al snel kwam hij niet meer in de plannen voor van de inmiddels vertrokken coach. Interim-trainer Henk ten Cate zag het eveneens niet zitten in Van Son, die in Rotterdam tot slechts twintig competitiewedstrijden kwam.
Van Son keert terug bij de club waar hij in 2006 zijn loopbaan begon. De 25-jarige Brabander droeg zes seizoenen het shirt van FC Eindhoven, waarin hij zes keer het nest wist te vinden.
Marcel Meeuwis komt de eerstedivisionist overigens niet versterken. De voormalig middenvelder van Feyenoord bereikte vorige maand nog een principeakkoord met de Eindhovenaren.