nieuws

Tomasson: 'Trots en blij om hoofdtrainer te zijn'

ROTTERDAM - Jon Dahl Tomasson stond zaterdag voor het eerst langs de lijn als hoofdtrainer. De nieuwe coach van Excelsior ging met zijn ploeg op bezoek in Waddinxveen en was daar met 4-0 te sterk voor tweedeklasser Be Fair. 'De kop is eraf. Na een kleine week trainen was nu de eerste wedstrijd. Heerlijk,' zei Tomasson na afloop.
Hoewel het vizier van de Rotterdammers niet op scherp stond, was de voormalig speler van Feyenoord tevreden. 'We hebben genoeg kansen gehad die we moesten maken, maar ik heb veel belangrijke dingen teruggezien waar we op hebben getraind. Dat is goed voor het leerproces,' vervolgt de geboren Deen. 'Ik heb veel nieuwe spelers gezien. Spelers waar we blij mee zijn, maar ook spelers die nog moeten wennen. Daar gebruik ik de voorbereiding voor.'
'Ik wilde met name de intentie zien om druk te zetten. Dat hebben we goed gedaan, maar met name in de eerste helft speelden we veel te langzaam. Tegen deze tegenstander moet je veel sneller spelen. We waren toen ook slordig,' concludeert Tomasson in gesprek met RTV Rijnmond. Doelpunten van respectievelijk Daan Blij, Kevin van Diermen, Carlo de Reuver en Rangelo Janga zorgden uiteindelijk voor de zege.
Excelsior is echter nog lang niet klaar voor de competitie, zo beseft ook Tomasson. 'Ik ben druk met dingen regelen, want we proberen wat spelers erbij te krijgen. Ik ga er vanuit dat dit haalbaar is. We hebben nu bijvoorbeeld geen backs onder contract staan. Dat moet wel als de competitie begint. Ik heb aangegeven dat ik graag vier spelers erbij zie komen en dat verwachten we allemaal. Ook van Feyenoord hoop ik spelers te zien.'
De drang om zelf de voetbalschoenen aan te trekken heeft de oud-international niet meer. 'Die tijd is gelukkig over. Ik heb een mooie carrière gehad en genoeg stadions gezien. De behoefte om wedstrijden te spelen is er niet meer. Voor mezelf is het nieuw en spannend, maar ik ben trots en blij dat ik hoofdtrainer mag zijn van deze mooie club,' aldus Tomasson.