nieuws

Deelraadslid treedt af na BING rapport

ROTTERDAM - Het BING rapport naar belangenverstrengeling in de deelgemeente Rotterdam Feijenoord heeft een eerste politieke slachtoffer gemaakt. Pvda deelraadslid Serdar Çiçek trekt zich terug uit de fractie en zegt zijn lidmaatschap op.
De afgelopen drie dagen sprak de fractie van de sociaaldemocraten van deelgemeente over het rapport. Volgens de onderzoekers speelden vriendjespolitiek en machtsbederf een rol binnen het bestuur van Feijenoord.
De PvdA laat weten dat zij de aanbevelingen van het rapport omarmt. De fractie vindt ook dat het gehele dagelijks bestuur zich de komende deelraadsvergadering donderdag moet verantwoorden. De fractie heeft de PvdA bestuurders bovendien dringend verzocht om na het debat hun functie neer te leggen.
Reactie Kronenberg
PvdA-deelgemeentewethouder René Kronenberg laat in een eerste reactie weten geen aanleiding te zien die rechtvaardigt dat hij zijn functie zou moeten neerleggen: "Ik beraad mij dan ook de komende dagen op mijn positie. Wanneer blijkt dat ik in BING-termen (ook) 'fout' ben geweest, dan zal ik mijn functie ter beschikking stellen", aldus Kronenberg.