nieuws

Wilde achtervolging van Hoogvliet naar Amsterdam

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - De politie heeft zondagavond vier mannen aangehouden in Amsterdam Zuidoost na een lange achtervolging vanuit Rotterdam. De jacht begon in Hoogvliet en ging via de A20, de A12 en de A2 richting Amsterdam. In Amsterdam Zuid-Oost vlogen de inbrekers uit de bocht en konden zij worden aangehouden.
De mannen waren na een auto-inbraak in de Rotterdamse wijk Hoogvliet op de vlucht geslagen. Agenten in politiewagens zetten de achtervolging in, maar slaagden er niet in om de vier tot stoppen te dwingen. Via de A20 en A12 reden ze met hoge snelheid richting Utrecht. Na een achtervolging door Utrecht reden de dieven via de A2 richting Amsterdam.
De politie heeft ook een helikopter ingezet bij de achtervolging. Volgens ooggetuigen reden er op een bepaald moment wel tien politieauto's achter de inbrekers aan. Daarbij zouden zeer hoge snelheden zijn bereikt.
De dieven gooiden een schroevedraaier uit het raam van de rijdende auto naar de politie en later ook een zware kluis. Het ding stuiterde rakelings langs een motorrijder en kwam vol in een personenauto terecht. Niemand raakte gewond.
Op de Sinderenstraat in Amsterdam Zuidoost vloog de auto uit de bocht. Een politiewagen ramde de auto zodat de automobilist niet verder kon rijden. De vier inzittenden raakten allen gewond en zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Drie van hen waren aanspreekbaar.
Zo gauw hun toestand het toelaat, zullen ze naar Rotterdam worden overgebracht. De vierde verdachte was niet aanspreekbaar en is eveneens naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is onbekend.