nieuws

Hans de Koning langer bij FC Volendam

ROTTERDAM - Hans de Koning heeft zijn contract bij FC Volendam met één jaar verlengd. De Rotterdammer blijft zeker tot de zomer van 2015 in dienst van de Noord-Hollandse club. In het afgelopen seizoen miste De Koning met de eerstedivisionist op een haar na de titel. SC Cambuur werd op de laatste speeldag kampioen en promoveerde naar de eredivisie.
In de nacompetitie die volgde kon FC Volendam het in de finaleronde vervolgens niet bolwerken tegen Go Ahead Eagles, dat net als Cambuur in het nieuwe seizoen op het hoogste niveau speelt.
De Koning kwam in 2012 naar FC Volendam. Daarvoor was hij de eindverantwoordelijke bij Helmond Sport. Ook werd zijn naam even in verband gebracht met Sparta, maar uiteindelijk werd Adrie Bogers aangesteld als opvolger van interim-trainer Henk ten Cate.
'Ik ben heel blij met deze contractverlenging. FC Volendam had al eerder aangegeven dat ze langer met mij door wilden. Ik had daar zelf ook een gevoel bij en nu is er een extra jaar bij gekomen. We hebben een mooi jaar achter de rug en het bestuur is heel tevreden met hoe wij met elkaar omgaan. Op het veld en daarbuiten,' aldus De Koning.
'Sparta had ook belangstelling, maar zij hebben een andere keuze gemaakt. Ik had wel de ambitie om met of FC Volendam of Sparta naar de eredivisie te gaan, dat is beide clubs helaas niet gelukt. Het is voor mij niet teleurstellend dat Sparta voor Adrie Bogers heeft gekozen, want we waren niets aan elkaar verplicht. Het heeft mij juist gestreeld dat zo'n club aan mij dacht, ik ben een geboren Rotterdammer en Sparta is en blijft een mooie club.'