nieuws

WPT: Nederland haalt hard uit tegen Cuba

ROTTERDAM - De Nederlandse honkballers hebben op het World Port Tournament overtuigend afgerekend met topfavoriet Cuba. De ploeg van coach Steve Jansen won in het Familiestadion van DOOR/Neptunus met liefst 7-0. Zondag al was Oranje in de openingswedstrijd te sterk voor Taiwan.
Oranje begint een 'angstgegner' te worden voor de Cubanen. In de afgelopen jaren heeft Nederland regelmatig gewonnen van Cuba, onder andere op het WK in 2011 en tijdens de World Baseball Classic eerder dit jaar.
In Rotterdam kwam Nederland in de vierde inning op voorsprong, toen Dwayne Kemp over de thuisplaat kwam. Henrique Roeland volgde zijn voorbeeld een inning later. De Schiedamse werper Rob Cordemans gaf de slagmensen van Cuba geen schijn van kans. Hij bleef negen innings op de heuvel staan (2-1-5).
In de achtste inning verdubbelde Oranje de score. Vince Rooi en Michael Duursma lieten het publiek opnieuw juichen (4-0). De afstraffing voor de Cubanen werd in de negende inning compleet, toen de gastheren nog drie punten binnen sloegen: 7-0.
Dinsdag speelt Nederland tegen Curacao. Dat duel aan de Abraham van Stolkweg begint om 19.30 uur.