nieuws

BING: Oneigenlijke druk was chantage

ROTTERDAM - De oneigenlijke politieke druk op een ambtenaar door de voorzitter van deelraad Feijenoord was een geval van chantage. Dat vertelden de onderzoekers van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) dinsdagavond tijdens een vragenuurtje voor de deelraadsleden in de deelgemeente Rotterdam Feijenoord.
In het rapport naar belangenverstrengeling en vriendjespolitiek in Feijenoord stellen de onderzoekers dat de inmiddels afgetreden dagelijks bestuurder Seyit Yeyden tegen een ambtenaar heeft gezegd dat zij zich zorgen moest maken over haar toekomst. In een toelichting op het rapport betitelden de onderzoekers de handelwijze van de bestuurder als een doodzonde.
Donderdagavond wordt het BING-rapport besproken in de deelgemeente. Dan zullen de politieke partijen hun oordeel geven en zullen de inmiddels afgetreden bestuursleden verantwoording afleggen.
Directe aanleiding voor het onderzoek van BING naar de politieke besluitvorming in Feijenoord waren de beschuldigingen van ontoelaatbare politieke druk rondom de moskee-internaten.
Volgens de onderzoekers van BING speelden vriendjespolitiek en machtsbederf een rol binnen het bestuur van Feijenoord.