nieuws

Minister kan personeel Ruwaard niet helpen

Ruwaard_SP1
Ruwaard_SP1
ROTTERDAM - Minister Schippers van Volksgezondheid gaat zich na het faillissement van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis niet bemoeien met de herinrichting van de zorg op Voorne-Putten & Rozenburg. De minister blijft bij het standpunt dat zij alleen verantwoordelijk is voor acute zorg.

Schippers zei dit woensdagmorgen tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Diverse partijen, waaronder de SP, CDA en D66, wilden dat de minister een rol nam in de discussie over wat voor een soort ziekenhuis het Zuid-Hollandse eiland nodig heeft. Schippers zegt dat zij alleen verantwoordelijk is voor de aanrijtijden van de ambulances.
Personeel van het Spijkenisser ziekenhuis roerde zich tijdens het overleg op de publieke tribune, toen de minister zei dat de zorg in het ziekenhuis nog steeds hetzelfde is als voor de sluiting.
Kleine delegatie
Overigens was maar een kleine delegatie uit Spijkenisse naar Den Haag afgereisd. Veel personeelsleden durfden uit angst voor maatregelen niet weg te blijven van hun werk. Maandagmorgen moesten spandoeken waarin mensen werden opgeroepen naar de Tweede Kamer te komen, verwijderd.
Anton Westerlaken, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis en woordvoerder namens de ziekenhuizen, wist niet dat spandoeken waren verwijderd, 'maar het lijkt mij logisch, want een ziekenhuislocatie is geen plek om actie te voeren. Zeker niet richting een instituut dat aan het faillissement niets meer kan doen en geen bevoegdheden of verantwoordelijkheden heeft over de inrichting en organisatie van de zorg.'
Toekomst
Deze en volgende week hebben personeelsleden van het Spijkenisser ziekenhuis gesprekken over hun toekomst. De specialisten weten inmiddels dat zij vooralsnog een half jaar mogen blijven. Of zij daarna hun baan behouden, is vooralsnog onzeker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl