nieuws

Crowdfunding Dizzy wil niet vlotten

ROTTERDAM - De geldinzamelingsactie voor het Rotterdamse jazz-café Dizzy is tot nu toe niet succesvol. De initiatiefnemer heeft nog maar tien procent van het vereiste bedrag opgehaald. Daarom heeft hij de actie met een week verlengd.
Het jazz-café aan de ’s-Gravendijkwal zit in financiële moeilijkheden. Jazzliefhebber Houppermans wilde via zogeheten crowdfunding voor 1 juli 1500 geldschieters hebben om de tent over te nemen. Er reageerden er maar 150.

Geld in ruil voor inspraak

Daarom heeft Houppermans de geldinzamelingsactie met een week verlengd. Wie geld steekt in het jazz-café krijgt inspraak in de programmering en korting op drankjes. Maar de kans is groot dat hij niet voldoende geld gaat ophalen om het café met hulp van crowdfunding te kopen.

Houppermans zet in op overname

Als de actie op niks uitloopt, gaat Houppermans proberen om Dizzy over te nemen met hulp van een financier en de huidige eigenaar. Hij denkt dat het café potentie heeft: "Dizzy zit inderdaad niet in het vaste uitgaansloopje, maar dat betekent niet dat er geen uitgaansplatform bij kan in Rotterdam. Jazz heeft een lange historie in de stad."

‘Er is plek voor nog een jazz-café’

Op dit moment zijn jazz-liefhebbers in Rotterdam vooral aangewezen op LantarenVenster en Bird. "Die programmeurs doen prima werk", vertelt Houppermans. "Maar ik denk dat er in Rotterdam plaats is voor nog een jazz-café."