nieuws

Spareribs eten met piranha's

ROTTERDAM - Wie nog nooit gezien heeft hoe een piranha spareribs eet, moet deze zomer een bezoekje brengen aan Amazonica in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. "Al eten piranha’s niet zo bloeddorstig als de meeste mensen denken."
In het nieuwe Zuid-Amerikaanse vlinderparadijs fladderen niet alleen de mooiste vlinders rond, maar er zwemmen ook piranha's. En die vleeseters worden de komende zondagen voor de ogen van bezoekers flink in de watten gelegd.
‘Piranha’s eten eigenlijk heel beschaafd’
Woensdag kregen sommige bezoekers al een voorproefje van het diner van de vleeseters. En er werd verbaasd geconstateerd dat het eten van spareribs er minder agressief aan toe ging dan de toeschouwers verwachtten.
Dat komt volgens directeur Marc Damen omdat de bezoekers het verkeerde beeld van vleesetende vis hebben: "Piranha's hebben de reputatie heel bloeddorstig te zijn, maar zoals je ziet, eten ze nog net niet met mes en vork. Ze beginnen eigenlijk heel beschaafd te eten."
Veel jonge beesten geboren
Voor wie meer van beschuit met muisjes houdt, is er ook veel keuze in Blijdorp, want er zijn veel dieren geboren de laatste tijd. Netgirafjes, Thomsongazelle, zeeleeuwen, papegaaiduikers en nog veel meer bewoners hebben kleintjes gekregen.
De geboorte van het bosrendier afgelopen maandag kwam als een verrassing, maar bezorgde de dierentuin een primeur. Het is het eerste bosrendier dat daar geboren is. Volgens verzorger Ben Bothof maken moeder en jong het goed: "Het sjokt achter zijn moeder aan en staat steeds te drinken. Ze zorgt er goed voor. Fantastisch om te zien."

Nieuwe olifant op komst

Voor meer babynieuws uit Blijdorp moeten de dierenliefhebbers nog even geduld hebben, maar de kans is groot dat er in september weer een olifantje geboren wordt.
Foto 1: Piranha's krijgen Spareribs gevoerd (Diergaarde Blijdorp/Rob Doolaard)