nieuws

Meerderheid gemeenteraad Rotterdam wil Odfjell dicht

Tankoverslag Odfjell
Tankoverslag Odfjell
ROTTERDAM - Ook de Rotterdamse PvdA en VVD willen dat het Rotterdamse tankopslagbedrijf Odfjell de deuren sluit. Leefbaar Rotterdam, GroenLinks en de SP vroegen burgemeester Aboutaleb woensdagochtend al om het tankopslagbedrijf te sluiten.

Dinsdag maakte RTV Rijnmond bekend dat Odfjell meerdere incidenten heeft stilgehouden. Ook bleek dat er voor 8,5 ton aan dwangsommen is opgelegd. Als deze informatie klopt is er volgens de Rotterdamse gemeenteraad geen plek meer voor Odfjell in de Rotterdamse haven.

Provincie: 'Geen reden om vergunning in te trekken'

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zei een jaar geleden dat hij in de zomer van 2012 bijna zelf het besluit had genomen om het tankopslagbedrijf te sluiten.
De provincie kan de vergunning van het bedrijf intrekken, maar woensdag zei gedeputeerde Janssen van de provincie dat daar op dit moment geen reden voor is.
Gevaarlijke stoffen
Het chemische tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek raakte al in het najaar van 2011 ernstig in opspraak nadat er gevaarlijke stoffen vrijkwamen en bleek dat het bedrijf het niet zo nauw nam met de meldplicht.
Eind juli 2012 sloot het bedrijf de deuren onder druk van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Inmiddels is een derde van de tanks weer in bedrijf.