nieuws

WPT: Ongeslagen reeks Oranje tegen Cuba ten einde

ROTTERDAM - Het Nederlands honkbalteam heeft na de verrassende nederlaag tegen Curaçao haar tweede wedstrijd op het World Port Tournament verloren. In het Familiestadion was Oranje woensdagavond niet opgewassen tegen de honkballers van Cuba. De ploeg van coach Steve Janssen werd met 4-0 verslagen door de Midden-Amerikanen.
Na zeven innings was de stand in het Rotterdamse stadion van Neptunus nog steeds 0-0. Pas in de achtste en negende inning sloeg Cuba toe, waardoor er voor Nederland een einde komt aan een reeks van zes gewonnen wedstrijden tegen de Cubanen. Afgelopen maandag waren de Nederlandse honkballers nog met 7-0 te sterk.
'Ondanks een voortreffelijke Orlando Yntema (startend werper, red.) hadden wij aanvallend geen verhaal tegen hun werpers, en als die nul op het bord blijft en die Cubanen ergens bloed zien dan gaan ze helemaal uit hun dak. Als je het vergelijkt met de nederlaag tegen Curaçao, dan zeg ik dat wij toen hebben verloren en de Cubanen vandaag hebben gewonnen,' zegt Janssen na afloop.
Door de tweede nederlaag in de vierde wedstrijd van het WPT zakt Oranje naar de derde plaats. Nederland speelt nog tegen Curaçao (vrijdag) en Taiwan (zaterdag). De nummers 1 en 2 van de poulefase spelen zondag tegen elkaar in de finale.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl