nieuws

Ibn Ghaldoun niet zelfstandig verder

ROTTERDAM - De Rotterdamse school Ibn Ghaldoun gaat op in CVO, een koepel voor christelijk voortgezet onderwijs. De naam Ibn Ghaldoun blijft wel bestaan.
"De bedoeling is dat het islamitisch voortgezet onderwijs in Rotterdam binnen vier tot vijf jaar opnieuw zelfstandig verder kan", zegt bestuursvoorzitter Wim Littooij van het CVO. "Tot die tijd maken ze gebruik van onze experise op het gebied van kwaliteit."

Sluiten

Ibn Ghlaldoun raakte in opspraak toen op de school 27 examens werden gestolen. Eerder stond de kwaliteit van het onderwijs ter discussie en was er sprake van gesjoemel met subsidiegeld.
De Rotterdamse wethouder van Onderwijs Hugo de Jonge verklaarde na het bekend worden van de examenfraude dat het schoolbestuur de eer aan zichzelf zou moeten houden en dat de school maar beter kon sluiten.
Grote broek
Voorzitter Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen zei donderdagochtend op Radio Rijnmond dat De Jonge daarmee "een te grote broek had aangetrokken." Volgens Rabbae is de beslissing over het al dan niet sluiten van Ibn Ghaldoun vooral een zaak van de landelijke politiek en van de instelling zelf.
Rabbae vindt het geen probleem dat de islamistische school Ibn Ghaldoun in de toekomst onder een christelijke koepel gaat vallen.

Staatssecretaris houdt slag om de arm

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) houdt nog wel een slag om de arm. "De Onderwijsinspectie onderzoekt het bestuurlijk handelen op de school", schrijft Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. "Op basis van die uitkomsten en het strafrechtelijke onderzoek, trek ik mijn conclusies voor de toekomst van de school.'' Hij verwacht na de zomervakantie meer informatie te hebben.