nieuws

Verdachte met hiv bijt agent

AidsHiv
AidsHiv
ROTTERDAM - Een 42-jarige Rotterdammer met hiv-besmetting wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een agent. Hij heeft de politieman in zijn vinger gebeten, terwijl hij wist dat hij seropositief was.
Uit medisch onderzoek moet nog blijken of de agent ook besmet is geraakt. Volgens advocaat Grijseels is de kans nihil. “Het slachtoffer heeft geen aids-remmers gekregen. Daar leid ik uit af dat de arts geen gevaar zag.”
Het incident deed zich voor in maart van dit jaar. De verdachte was in zijn woning in Rotterdam Schiebroek tijdens een woedeaanval met zijn hand door de ruit gegaan. Toen de ambulance en politie ter plaatse kwamen, werd hij op de grond gedrukt. Daarbij zou hij twee keer hebben gebeten.

Niet vrijgelaten

Als de getroffen agent niet is besmet, dan wordt de aanklacht veranderd in poging toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De verdachte vroeg donderdag om na drie maanden detentie te worden vrijgelaten, maar de rechter wees dat verzoek af.
De Rotterdammer is geboren in Mexico. Hij kondigde aan een klacht neer te leggen bij de Mexicaanse ambassade, over de behandeling door de Nederlandse politie. “Ik heb in het leger gezeten en geen trauma’s opgelopen. Het optreden van de politie heeft mij eerder een trauma bezorgd.”
De rechtszaak zal op zijn vroegst in het najaar inhoudelijk worden behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl