nieuws

Vijf belangrijke BBQ-tips

ROTTERDAM - Nu het eindelijk mooi weer wordt, kan die barbecue eindelijk weer uit de schuur. Maar hoe maak je nou het perfecte stukje vlees? Vijf tips van professioneel BBQ-er Jeroen Hazebroek.

Rotterdammer Hazebroek heeft een cateringbedrijf dat gespecialiseerd is barbecueën. Hij werd onlangs negende op het WK Barbecueën. Zijn belangrijkste tips:
Tip 1: Geen marinade
"Koop geen gemarineerd vlees, maar gebruik uitsluitend peper en zout."
Tip 2: Alleen vettig vlees
"Koop vooral vet vlees, zoals varkensvlees of rundvlees met een vetrandje. Al is vis natuurlijk ook lekker."

Tip 3: Geen spiritus

"Maak de BBQ nooit aan met spiritus. Dat is gevaarlijk en verpest de smaak van het vlees."

Tip 4: test de hitte

"De kooltjes zijn heet genoeg als je je handen niet langer dan 2 seconden boven de kooltjes kunt houden."

Tip 5: gebruik een deksel

"Je moet het vlees eerst op hete kolen dichtschroeien en vervolgens verplaatsen naar een deel dat minder heet is. Daar moet je het vlees, het liefst met een deksel, laten garen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl