nieuws

Deelraad wil 'zakenbestuur' Feijenoord

ROTTERDAM - Een meerderheid van de deelgemeenteraad van Feijenoord wil dat twee ervaren bestuurders het huidige bestuur tot aan de volgende verkiezingen in maart 2014 gaan vervangen. Het zou moeten gaan om een bestuur zonder politieke kleur, dat volgend jaar geen aanspraak maakt op wachtgeld.

Op die manier zouden de bestuurders orde op zaken kunnen stellen in de Rotterdamse deelgemeente. Het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd de bestuurders aan te dragen.
De motie van PvdA kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag net voldoende steun. De PvdA, de grootste fractie in de deelraad, hoopt dat het huidige coalitieakkoord zoveel mogelijk uitgevoerd kan worden.

Vriendjespolitiek en machtsbederf

De motie werd ingediend tijdens de deelgemeenteraadsvergadering waarin vier opgestapte dagelijks bestuurders verantwoording aflegden over het BING-rapport. Uit onderzoek van bureau BING bleek dat vriendjespolitiek en machtsbederf een rol speelden binnen het bestuur van Feijenoord.
Zo bleken Turkse PvdA-politici nauwe banden te hebben met hun achterban en is in verschillende dossiers oneigenlijke politieke druk uitgeoefend. Aanleiding voor het onderzoek waren twijfels over verstrekte subsidies en het negeren van problemen met de brandveiligheid in een moskee-internaat.

Opgestapte voorzitter: "Ik heb zuiver gehandeld"

Het opgestapte bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord vertelde donderdag dat ze zich niet herkent in het rapport. Voorzitter Seyit Yeyden betreurt het dat het rapport de indruk wekt dat hij niet zuiver is geweest: "Ik verlaat de politiek met opgeheven hoofd".