nieuws

Septeto Trio Los Dos in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Live uit Lloyd presenteert vanavond de nieuwe CD van Septeto Trio Los Dos: Asi es la Vida. De vierde plaat van het Nederlandse zevental dat traditionele Cubaanse son-muziek vertolkt. Dat is de typische muziek uit het zuidoosten van Cuba, uit Santiago de Cuba en omgeving.
De band rond oudgedienden Juan 'Wancho' Alberto en Pepito 'Relampago' Domingo bestaat al meer dan tien jaar en pikte de Cubaanse muziek op na de release van het Ry Cooder-album van de Buena Vista Social Club met onder andere Eliades Ochoa, die al tweemaal in Live uit Lloyd speelde en bekend is als zanger van de hit Chan Chan en van zijn werk met Blof.
Septeto Trio Los Dos komt ook ieder jaar in Santiago de Cuba waar het met de grote lokale muzikanten optreedt en graag gezien band is in het Mekka van de Son: Casa de la Trova.
Zaterdag 13 juli 2013 staat de band op het Big Rivers Festival in Dordrecht, aanvang 19.30 in het oude centrum.

De band bestaat uit: Juan Alberto (gitaar en zang), Pepito Domingo (tres, zang), Eric van den Elsen (bas), Chiel Pauw (trompet, clave), Thierry Zipper (congas), Martin Bouwman (bongo) en Glenn Dreischor (maraca, guiro)