nieuws

Dordtse studenten stunten met internethit

ROTTERDAM - Dordtse studenten van het DaVinci College hebben met een stuntfilm een internethit te pakken. Op Youtube is het filmpje al meer dan 522-duizend bekeken.
In opdracht van een truckbedrijf zijn acht leerlingen twee dagen naar Duitsland geweest om op spectaculaire wijze een stuntende vrachtwagen te filmen. Cameravrouw Femke de Leng vertelt dat ze af en toe in de rookwolken en glasscherven stond om de truck vast te leggen met haar camera. "Ik voelde ook de grond trillen als de vrachtwagen voorbijscheurde, ik vond het heel gaaf."
Ook filmregisseur Mark van den Eijk vertelt dat het spannend was voor de Dordtse studenten: "Soms kwam de vrachtwagen soms rakelings langs de camera's, maar het gebeurde allemaal veilig."
De studenten zijn trots dat het filmpje op internet zo vaak wordt bekeken. "Het is voor ons een sensatie", zegt Mark van den Eijk.
Nieuwszender CNN heeft interesse om het Dordtse stuntfilmpje uit te zenden. "Voor ons zou dat betekenen dat het filmpje niet honderdduizenden keren wordt bekeken, maar miljoenen keren."