nieuws

Feyenoord wint broederstrijd op Varkenoord

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De formatie van trainer Ronald Koeman was in de traditionele broederstrijd tegen Sportclub Feyenoord met 7-0 te sterk voor de eigen amateurtak. De Italiaanse spits Graziano Pellè had met drie goals een groot aandeel in de zege.
Koeman kon op Varkenoord niet beschikken over Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Tonny Vilhena. Het viertal geniet nog van hun vakantie na interlandverplichtingen met Jong Oranje. De oefenmeester van Feyenoord begon het duel voornamelijk met spelers die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor een basisplaats. Zo droeg Kaj Ramsteijn de aanvoerdersband.
Na gemiste kansen van Sekou Cissé en Mitchell Te Vrede was het Wesley Verhoek die Feyenoord na twintig minuten op voorsprong zette. De buitenspeler schoot de bal op aangeven van Cissé op fraaie wijze in de rechterhoek. Het doelpunt van Verhoek betekende bovendien de enige treffer in de eerste helft van de wedstrijd. Aan de andere kant hoefde Erwin Mulder weinig in actie te komen.
In het tweede bedrijf stond het vizier wel op scherp bij de profs van Rotterdam-Zuid. Met een volledig gewijzigd elftal had Feyenoord geen moeite meer met de kersverse vierdeklasser. Een hattrick van Pellè en goals van Ruud Vormer, Elvis Manu en Lex Immers werd de zevenklapper geboekt.

Scoreverloop

22' 0-1 Verhoek
49' 0-2 Pellè
62' 0-3 Vormer
63' 0-4 Pellè
67' 0-5 Manu
86' 0-6 Immers
90' 0-7 Pellè
Opstellingen
Sportclub Feyenoord: Scheermeijer; De Windt, Beute, Van Eijck, Ooms; Van den Berg, Norbuis, Rheenen; Buitenhuis, Josee en Faria.
Feyenoord (eerste helft): Mulder; Van Deelen, Kongolo, Ramsteijn, Woudenberg; Steenvoorden, Sleegers, Achahbar; Verhoek, Te Vrede en Cissé.
Feyenoord (tweede helft): Lamprou; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Vormer, Immers, Goossens; Manu, Pellè en Schaken.