nieuws

Swerts en Poepon naar NAC Breda

Gill Swerts
Gill Swerts
ROTTERDAM - NAC Breda heeft zich versterkt met Gill Swerts (foto) en Rydell Poepon. Swerts, die in de zomer van 2012 vertrok bij Feyenoord, hield de afgelopen twee weken zijn conditie op peil bij NAC en tekent een contract voor twee jaar in Brabant. Voormalig Sparta-speler Poepon wordt voor een jaar gehuurd van ADO Den Haag.
Swerts droeg afgelopen seizoen het shirt van de Deense subtopper SønderjyskE. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2001 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Excelsior. Via ADO Den Haag, Vitesse en AZ keerde hij in de winter van 2010 terug in De Kuip. Uiteindelijk kwam hij mede door blessureleed niet verder dan veertien wedstrijden in de hoofdmacht. In zijn carrière speelde hij evenzoveel interlands voor België.
Poepon speelde in de jeugd bij Ajax en vertrok in 2006 naar Willem II. Na twee seizoenen in Tilburg belandde hij bij Sparta, waar hij eveneens twee jaar speelde. In de zomer van 2011 maakte hij de overstap van Rotterdam naar Doetinchem, om de clubkleuren van De Graafschap te verdedigen. Vorig jaar werd hij overgenomen door ADO Den Haag.