nieuws

Excelsior eenvoudig langs derdeklasser Unio

ROTTERDAM - In navolging van Sparta en FC Dordrecht heeft ook Excelsior de tweede oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De Kralingers hadden op bezoek in Oudewater geen kind aan Unio. Het team van de nieuwe coach Jon Dahl Tomasson was met 8-0 te sterk voor de derdeklasser uit het zondagamateurvoetbal.
De van FC Dordrecht overgekomen spits Lars Veldwijk zorgde met zijn eerste twee doelpunten voor Excelsior voor de 0-2 ruststand. In de tweede helft begon de vermoeidheid toe te slaan bij de thuisploeg, waar de Rotterdammers optimaal van profiteerden. Kevin van Diermen, Carlo de Reuver, Moussa Kalisse, Kevin Vermeulen, Rangelo Janga en een eigen doelpunt van Unio zorgden voor de ruime overwinning.
'Ik ben zeer tevreden over het spel. Je ziet dat we goed bezig zijn, dat vind ik belangrijk. We hebben goed gevoetbald vandaag en ik heb mooie combinaties gezien. Daar zat gewoon muziek in. Als het een beetje mee zit dan win je met vijftien doelpunten,' zegt Tomasson tegenover RTV Rijnmond.
Vorige week boekte Excelsior de eerste zege in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toen kende de ploeg van Tomasson geen problemen tegen Be Fair uit Waddinxveen: 0-4. Volgende week zaterdag staat in Terwolde het volgende oefenduel op het programma. De kersverse eredivisionist Go Ahead Eagles is daar de tegenstander.

Opstelling Excelsior

Deckers (46' De Jong); Eekman, Fischer, Van Diermen, Brito (90' Bommeleijn); Stans (85' De Groot), Hutten (46' Vermeulen), Berkvens (46' Nuytinck); Blij (70' Janga), Veldwijk (70' De Reuver) en Botaka (46' Kalisse).