Sparta boekt derde oefenzege bij SHO

ROTTERDAM - Sparta heeft de derde vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers hadden in Oud-Beijerland niet de scoringsdrift die in de vorige duels tegen VDL (0-10) en Bruse Boys (0-9) wel aanwezig was, maar alsnog werd amateurvereniging SHO met ruime cijfers verslagen: 2-6.
Het eerste doelpunt liet ruim twintig minuten op zich wachten. Het was Jaime Bruinier die de ban wist te breken voor Sparta. Nog geen tien minuten later moest de ploeg van trainer Adrie Bogers het eerste tegendoelpunt van de voorbereiding incasseren. Giovanni Klaverweide tekende aan voor de gelijkmaker namens SHO, dat aantrad met voormalig FC Dordrecht-speler Rogier Molhoek. Bruinier en Johan Voskamp zorgden er echter voor dat er toch met een voorsprong werd gerust.
In de tweede helft voerde Sparta weliswaar de druk op, maar dat weerhield SHO er niet van zich brutaal te melden in het Rotterdamse zestienmetergebied. Na de 1-4 van Iliass Bel Hassani was het de thuisploeg dat tien minuten na rust opnieuw scoorde. Uiteindelijk bouwde de Kasteelploeg via treffers van Stef Peeters en Mimoun Mahi toch uit naar een ruime zege, ondanks een gemiste strafschop van Bel Hassani.
'Over het algemeen hou ik een positief gevoel over aan deze wedstrijd,' liet Bogers na afloop weten aan RTV Rijnmond. 'Met name in de eerste helft hebben we het behoorlijk goed gedaan. We zijn redelijk aan het voortborduren op de andere twee wedstrijden. Ik zie zeker vooruitgang, maar bij de tegendoelpunten stond het niet goed. Dat kan wel beter.'