nieuws

Markwell: 'Cordemans is onze beste pitcher'

ROTTERDAM - De Nederlandse honkballers bereikten zaterdagavond de finale van het World Port Tournament door in de halve eindstrijd af te rekenen met Taiwan. Met Diegomar Markwell als startend werper werd de regerend titelhouder met 3-0 verslagen. Zondag staat de finale tegen Cuba op het programma in het Rotterdamse Familiestadion.
Voor de 33-jarige Markwell was het bijzonder om ten koste van Taiwan de finale te bereiken. 'Sinds ik daar ben ontslagen heb ik de laatste jaren tegen Taiwan gegooid. Ik wil laten zien dat ze mij te vroeg lieten gaan. Dat is een drijfveer voor mij. We moesten winnen om in de finale te komen, dus ik deed extra mijn best,' liet hij weten aan RTV Rijnmond.
Markwell beseft dat hij de organisatie van het WPT een goede dienst heeft bewezen door zich te plaatsen voor de eindstrijd. 'De laatste jaren was het niet gezellig, maar nu wel. Het publiek moedigt ons goed aan om te winnen. Daar krijg je extra adrenaline van, dat voelt lekker. Vanaf de tweede wedstrijd tegen Curaçao wisten we wat er op het spel stond.'
'Ik denk dat wij gaan winnen van Cuba. We gooien met onze beste pitcher, dat is Rob Cordemans. Hij heeft al goed gegooid tegen ze en is één van de beste werpers die Nederland de laatste jaren gekend heeft. In zo'n beslissende wedstrijd met hem op de heuvel heb ik er alle vertrouwen in. Het is een eer om in dezelfde categorie als hem te staan,' aldus Markwell.
De finale van het World Port Tournament tussen Nederland en Cuba is vanaf 14:00 uur live te volgen via Radio Rijnmond Sport. Een samenvatting is te zien in de laatste uitzending van WPT TV.