nieuws

WPT: Nederland verliest finale van Cuba

ROTTERDAM - Het Nederlands honkbalteam is er niet in geslaagd de veertiende editie van het World Port Tournament op haar naam te schrijven. In de finale werd de ploeg van bondscoach Steve Janssen verslagen door Cuba. De Midden-Amerikanen waren in negen innings met 4-0 te sterk voor de Nederlandse honkballers.
Oranje begon met Rob Cordemans op de heuvel in het Rotterdamse Familiestadion. De pitcher uit Schiedam leidde zijn land eerder deze week nog naar een 7-0 overwinning op de Cubanen, die twee dagen later revanche namen (4-0) met Wilber Pérez als werper. Hij stond ook in de eindstrijd op de Cubaanse heuvel en zag dat zijn team in de derde inning door twee knullige fouten van Nederland twee keer over de thuisplaat kon komen.
In het vervolg van de wedstrijd zat het ook niet mee voor het Nederlands honkbalteam. In de zesde inning leek Bryan Engelhardt een homerun te slaan, maar met twee honken bezet viel zijn bal net voor de blauwe boarding. Daardoor kwam er geen 3-2 voorsprong voor Oranje op het voorsprong te staan en bleef het 2-0 voor Cuba. Uiteindelijk maakte de recordkampioen van het WPT het in de achste inning af met Raciel Iglesias op de heuvel: 4-0.
Nederland won het prestigieuze toernooi voor de laatste keer in 1999. Daarna was Cuba vier keer de beste. Taiwan ging twee jaar geleden met de eindzege aan de haal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl