nieuws

Geen stunt Excelsior Maassluis tegen Swansea

Swansea City
Swansea City
ROTTERDAM - Excelsior Maassluis heeft zaterdag niet voor een stunt weten te zorgen in de oefenwedstrijd tegen Swansea City. Het team uit Wales, dat voor twee weken een trainingskamp belegt in Nederland, was op bezoek aan de Lavendelstraat met 5-1 te sterk voor de kersverse topklasser uit Maassluis.
De thuisploeg kwam verrassend genoeg wel aan de leiding. Na zeven minuten was het Sten Wever die doelman Gerhard Tremmel kon passeren. Lang genieten van de score zat er niet in voor Excelsior Maassluis, want de Belgische aanvaller Roland Lamah zorgde nog geen tien minuten later voor de gelijkmaker. Door een treffer van Rory Donnelly kon de formatie van coach Michael Laudrup zelfs gaan rusten met een voorsprong.
In de tweede helft verscheen er een volledig gewijzigd elftal van Swansea City op het veld. Zo maakte onder andere topscorer Michu zijn eerste minuten van het seizoen en verscheen de Nederlandse speler Kenji Gorré binnen de lijnen. De zoon van voormalig Feyenoord-speler Dean Gorré nam samen met Alejandro Pozuelo en Nathan Dyer de overige doelpunten voor hun rekening.
Swansea City zal komende week nog twee vriendschappelijke wedstrijden afwerken tijdens de oefencampagne in Nederland. De winnaar van de Engelse League Cup gaat dan op bezoek bij ADO Den Haag en NAC Breda. In die duels zal ook Jonathan de Guzman weer van de partij zijn bij Swansea. De oud-middenvelder van Feyenoord geniet momenteel nog van zijn vakantie.