nieuws

Dwayne Kemp valt in de prijzen op WPT

ROTTERDAM - Hoewel de finale van het World Port Tournament met het Nederlands honkbalteam niet werd gewonnen, kan Dwayne Kemp terug kijken op een uitstekende week. De honkballer van Neptunus viel na afloop van de met 4-0 verloren eindstrijd tegen Cuba in de prijzen. Hij werd onder andere verkozen tot beste slagman van het toernooi.
Kemp was echter het meest blij met de titel Most Popular Player, die hij toebedeeld kreeg van de toeschouwers in het Rotterdamse Familiestadion. 'Als het publiek achter je staat dan speel je ook beter. Ik wil dan ook alle fans bedanken die op mij hebben gestemd,' zegt de Neptuniaan, die tijdens het WPT een andere positie bezette dan gebruikelijk. 'Het was wel even wennen op het derde honk, maar het ging volgens mij wel lekker. Ik gaf honderd procent voor het team.'
Ondanks de teleurstelling, vindt de Rotterdammer wel dat Cuba terecht met de eindzege aan de haal gaat. 'Ze waren iets beter dan ons, wij hebben wat kleine foutjes gemaakt. Als je twaalf honkslagen maakt en wij maar drie, dan win je wedstrijden,' aldus Kemp.