nieuws

Van Dijk had schuld 15 miljoen euro

van-dijk
van-dijk
ROTTERDAM - Autobedrijf J. van Dijk & Dochters ging failliet omdat het onder meer een schuld van vijftien miljoen euro bij de ING had. De bank draaide kort voor het faillissement de geldkraan dicht. Dat gebeurde mede omdat Mercedes Nederland het dealercontract opzegde.

Dat schrijven de curatoren Heijnen en Groenewoud in hun eerste verslag.
De bekende Mercedes-dealer in de Spaanse Polder ging op 5 juni failliet. De avond voor de uitspraak had ING al tal van auto's uit het pand aan de Schuttevaerweg laten halen om de vorderingen van de bank veilig te stellen.
Naast ING zijn er meerdere schuldeisers. Ook had de Belastingdienst nog een vordering van 750.000 euro. Volgens de curatoren is de kans klein dat de overige schuldeisers nog een cent zien.
Verlies
Uit het verslag blijkt ook dat het al een paar jaar niet goed ging met Van Dijk & Dochters. Hoewel het bedrijf een aardige omzet draaide, leed het al een paar jaar verlies. Zo werd in 2010 een omzet van 29,2 miljoen euro gehaald, maar was het verlies 1,3 miljoen. In 2011 was het verlies 1,7 miljoen, terwijl de omzet 39,1 miljoen was. In 2012 was het verlies 150.000 euro na een omzet van 35,3 miljoen euro. Dit jaar was het verlies een half miljoen euro, tegenover een omzet van 12,5 miljoen euro.
De afwikkeling van het faillissement zal volgens de curatoren lang duren.