nieuws

Tim Roos in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Met de volwassen en aanstekelijke popsongs Living My Life en Runaway speelt Tim Roos zich ogenschijnlijk uit het niets in de kijker. De jonge Emmenaar beschikt over een warme, heldere stem met internationale allure en tilt daarmee de pakkende liedjes naar een hoger plan.
De 21-jarige Tim Roos is, hoewel nog jong, een muzikale laatbloeier. Muziek was altijd deel van zijn leven, hij groeide op in een muzikaal gezin. Maar pas op zijn veertiende pakte hij voor het eerst zelf een gitaar op. “Muziek was altijd aanwezig en terwijl om mij heen in de familie werd gemusiceerd, lúisterde ik er zelf voornamelijk naar”, aldus Tim. “Tot ik via YouTube mezelf de akkoorden van een Pete Murray-liedje heb aangeleerd. Ik kreeg er lol in en ben mezelf als gitarist gaan doorontwikkelen.”
Via via kwam Tim in contact met gitarist en producer Jeff Zwart (bekend van zijn werk met Syb van der Ploeg en Nick en Simon) die het talent op waarde inschatte en met Tim aan de slag ging. De samenwerking bleef niet beperkt tot de opnamestudio en in Live uit Lloyd speelt en zingt Jeff dan ook mee, samen met de 17-jarige Rutger Odding op mandoline en vocalen, leerling van Jeff in zijn muziekschool.
Een eigen cd hoopt Tim binnen een jaar te kunnen maken. Momenteel is hij bezig met het schrijven van nummers. In Live uit Lloyd hoor je drie eigen songs en twee vertolkingen van bekende hits. We hebben er weer een talentvolle Tim bij in Nederland...