nieuws

Allach nieuwe technisch directeur Vitesse

MohAllach
MohAllach
ROTTERDAM - Ex-Feyenoord-speler Mohammed Allach is aangesteld als nieuwe technisch directeur van Vitesse. Het contract van zijn voorganger Ted van Leeuwen, dat op 1 juli afliep, is niet verlengd. Van Leeuwen blijft op interim-basis in Arnhem actief tot de transferperiode is afgelopen.
Allach komt over van de KNVB, waar hij sinds 1 augustus 2011 de functie van technisch manager vervult. De voormalig verdediger speelde in zijn actieve voetbalcarrière onder meer voor Excelsior en FC Dordrecht. Op de website van Vitesse schrijft Allach blij te zijn met z’n nieuwe uitdaging: ‘Ik prijs mij gelukkig dat ik de afgelopen jaren bij verschillende organisaties en op diverse niveaus heb mogen werken, met als laatste werkgever de bond. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf binnen die verschillende type organisaties heb kunnen ontwikkelen. Bij Vitesse kom ik weer in een nieuwe uitdagende situatie. De club heeft een eigenaar en een duidelijke, ambitieuze visie op de toekomst. De lange termijn strategie van Vitesse is heel interessant. En op mijn lijf geschreven, want de nadruk binnen de technisch directeurs functie ligt op performance én ontwikkeling. De faciliteiten zijn bovendien van een bijzonder hoog niveau. Ik kijk ernaar uit om in Arnhem aan de slag te gaan.’

Sinds Allach zijn voetbalschoenen heeft opgeborgen is hij onder meer actief geweest als hoofd opleidingen bij VVV-Venlo, directeur voetbalzaken bij RKC Waalwijk en manager voetbalzaken bij FC Twente. In 2011 stapte hij over naar de KNVB. In Arnhem tekent Allach een contract voor drieënhalf jaar.