nieuws

Coolsingel dicht voor onderhoud trambaan

ROTTERDAM - Het verkeer op de Coolsingel ondervindt de komende weken hinder door werkzaamheden van de RET. Tussen het Churchillplein en de Meent wordt het tramspoor vervangen en de haltes aangepast. Vanwege deze werkzaamheden wordt de Coolsingel in beide richtingen afgesloten.
Nieuwe tramhalte
De tramrails ligt er al 30 jaar en moet nu samen met de bovenleiding vervangen worden. De RET heeft besloten om ook de huidige tramhalte bij de Beurs te veranderen. Het perron is te smal voor de grote groep reizigers. De Halte zal nu verder richting het Churchillplein geschoven worden. Hierdoor vervalt de halte bij het Maritiem Museum aan de Schiedamsedijk.
Omleidingen tramverkeer
Deze week beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf 20 juli wordt de tram op de Coolsingel stilgelegd. Er gelden dan de omleidingen. Tramlijn 21 en 24 gaan vanaf het Oostplein via de Goudsesingel, Pompenburg naar het Centraal Station. Lijn 23 en 25 gaan vanaf de Erasmusbrug via het Vasteland en het Eendrachtsplein naar Rotterdam Centraal.
Wegverkeer
De Coolsingel zal steeds in één rijrichting afgesloten zijn. Zaterdag 20 juli tot vrijdag 16 augustus wordt de Coolsingel afgesloten in de richting van het Hofplein. Van 19 augustus tot 1 september gaat de weg dicht in tegengestelde richting. De gemeente gaat dan onderhoud uitvoeren aan de riolering en de openbare verlichting. Daarnaast worden de stoepranden vervangen door natuurstenen troittoirbanden
Meer informatie over de omleidingen is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl