nieuws

Onrust in coalitie Rotterdam om stadionplan Feyenoord

De gemeenteraad van Rotterdam
De gemeenteraad van Rotterdam
ROTTERDAM - De coalitiepartijen in de Rotterdamse gemeenteraad reageren kritisch op het besluit van D66 om niet in te stemmen met het nieuwe stadion voor Feyenoord. Het CDA spreekt over ''een lastige partner'' met ''besluitangst''.
Ook raadsleden van andere coalitiepartijen reageren boos. Door het besluit van D66 is het onzeker of nog een raadsmeerderheid is te vinden voor de bouw van het nieuwe stadion. De coalitie moet steun zoeken bij andere partijen. Leefbaar Rotterdam beraadt zich daar woensdag over.
VVD-fractievoorzitter Maarten van de Donk is teleurgesteld in D66, dat de financiële risico's van het stadionplan te groot vond. Volgens de VVD-leider gaan partijen in een coalitie ''anders met elkaar om dan D66 nu doet''. De liberalen zeggen niet gediend te zijn ''van dit soort trucs''.
'Geen gevolgen'
Fractievoorzitter Marco Heijmen van de PvdA sluit zich daarbij aan: "Bij dit soort belangrijke dossiers is het niet de gewoonte om als coalitiepartners via de pers met elkaar te communiceren, dat is niet sjiek". Toch lijkt een breuk binnen de coalitie voorlopig niet aan de orde: "Ik voorzie geen gevolgen", aldus Heijmen.
Raadleden haalden op Twitter uit naar coalitiepartner D66. PvdA'er Harreman:
Ondanks de ophef beslist de raad donderdag over het stadionplan. Volgens CDA-fractievoorzitter Wubbo Tempel is uitstel niet in het belang van de stad: ''Op een gegeven moment moet je een besluit nemen. Anders ligt dit dossier over twee of vijf jaar weer op tafel.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl