nieuws

Stroomstoringen plagen Rotterdam-Crooswijk

Stedin-Logo
Stedin-Logo
ROTTERDAM - Rotterdam-Crooswijk werd dinsdag voor de tweede keer deze week getroffen door een stroomstoring. Bij meer dan 3000 huishoudens vielen lampen en airconditioners uit. Volgens netbeheerder Stedin veroorzaakte een defect in een elektriciteitshuisje de storing.
De storing trof huizen in de omgeving van de Boezemweg, de Boezemsingel, de Warande en Pompenburg. De storing begon rond 11.15 uur; ongeveer anderhalf uur later hadden de meeste huizen weer stroom.
Voor sommige bewoners was het mogelijk niet de eerste keer dat deze week het licht uitging. Zo viel maandag de elektriciteit uit bij zo'n 450 huishoudens. Toen was een defecte kabel de oorzaak.
Bewoners van de wijk lieten online weten te balen van de overlast.

@Stedin wanneer verwacht de storing weer verholpen te zijn? Ik kan nu niet bij mijn studiemateriaal en heb morgen tentamen :)

— Charlotte Schutte (@CharlotteSchu) July 9, 2013
Stroomstoringen zijn vervelend voor consumenten, maar kunnen ook voor de netbeheerders flink in de kosten lopen. Zij betaalden vorig jaar 13,3 miljoen euro compensatievergoedingen aan consumenten en bedrijven die door een langdurige stroom- of gasstoring waren getroffen.
Gedupeerde consumenten moeten zich echter niet te vroeg rijk rekenen. Het overgrote deel van de schadevergoedingen werd uitgekeerd aan bedrijven, blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt. Een gewoon huishouden krijgt 35 euro voor een storing die langer dan 4 uur duurt.