nieuws

Familiehuis Daniel den Hoed regelmatig overvol

ROTTERDAM - Het Familliehuis van het Oncologisch Centrum Daniël den Hoed zit geregeld zo vol dat er bedden worden uitgeklapt in kantoorruimtes. Zelfs de directiekamer wordt wel eens tot logeerkamer omgetoverd.
Het Familiehuis Daniël den Hoed heeft dertien logeerkamers met in elke kamer twee bedden. Familieleden die van de andere kant van het land komen maken er dankbaar gebruik van en blijven soms meerdere weken in het huis. Naast een ruime kamer met basisvoorzieningen, kunnen ze beneden in vier kookruimtes hun eigen maaltijd klaarmaken.
Kantoorruimte
Volgens zorgmanager Annemieke Hofs van het Familiehuis is er geen peil op te trekken, maar geregeld zijn alle kamers bezet. "Dan hebben we nog vijf opklapbedden in de kelder staan," zegt Hofs. "We zoeken een kantoorruimte en geven de mensen een badjas, zodat ze de gang op kunnen om naar de douche te gaan en dan kunnen ze toch slapen."
Als er dan nog slaapruimte nodig is, worden mensen verwezen naar een Bed & Breakfast in de buurt.
Extra bedden
De problemen met de bezetting blijven voorlopig nog wel even bestaan. Mogelijk verhuist de Daniel den Hoedkliniek naar het oude GAK-gebouw bij het Erasmus MC. "Dan verhuizen wij natuurlijk mee", zegt Annemieke Hofs. "We hopen dat we daar 20 tot 25 kamers kunnen krijgen, zodat er geen extra bed meer hoeft te worden uitgeklapt."