Feyenoord haalt dubbele cijfers tegen Horst

ROTTERDAM - Feyenoord heeft ook het tweede oefenduel in de voorbereiding ruim gewonnen. Tegen de amateurs van FC Horst was de ploeg van trainer Ronald Koeman dinsdagavond met 0-10 te sterk. Elvis Manu en Mitchell te Vrede (foto) scoorden beide vier keer.
Aan de hand van Manu liep Feyenoord in de eerste helft al snel uit naar een flinke voorsprong. De aanvaller, die vorig seizoen aan Excelsior werd verhuurd, opende de score al na vijf minuten. Twee minuten later was het opnieuw raak via Lex Immers, waarna Manu tekende voor de derde, vierde én vijfde treffer voor Feyenoord. Graziano Pellè maakte nog voor rust de 0-6.
In de tweede helft bracht Koeman elf andere namen binnen de lijnen. Voor doelman Ronald Graafland duurde de wedstrijd maar twintig minuten. Hij moest na een botsing met een tegenstander het veld verlaten en werd vervangen door Kostas Lamprou.
Te Vrede deed de prestatie van Manu na rust dunnetjes over. De spits scoorde tussen de zeventigste en de tachtigste minuut vier keer en bepaalde de eindstand op 0-10.
Zaterdag begon Feyenoord de voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen Sportclub Feyenoord. Die wedstrijd werd met 0-7 gewonnen. Donderdag spelen de Rotterdammers de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Ermelo. Dan is HHC Hardenberg de tegenstander.