nieuws

IJsselmonde: geen betaald parkeren in Lombardijen

ROTTERDAM - Het bestuur van de deelgemeente Rotterdam-IJsselmonde wil voorlopig geen betaald parkeren in de wijk Lombardijen. Volgens het bestuur moeten eerst de parkeerproblemen rondom het Maasstad Ziekenhuis worden opgelost. Dat is het advies van het bestuur van de deelgemeente aan de Rotterdamse wethouder Baljeu.
Het bestuur van de deelgemeente is ernstig teleurgesteld sinds het stadsbestuur besloot om de Parkeer en Reis-voorziening bij NS-station Lombardijen niet te realiseren. Door het ontbreken van die extra parkeerplaatsen zorgt het personeel van het nabijgelegen Maasstad Ziekenhuis voor parkeerdruk in de omgeving.
IJsselmonde deed een onderzoek onder de direct-omwonenden van station Lombardijen. Het merendeel van de reageerders wil wel betaald parkeren. De deelgemeente vreest dat als die wens wordt gehonoreerd, de bewoners van de omliggende straten parkeeroverlast krijgen.
Wethouder Baljeu heeft naar aanleiding van het advies van IJsselmonde inmiddels besloten het advies over te nemen en niet over te gaan tot invoering van betaald parkeren.