nieuws

Tegenoffensief Feyenoord: ''Nieuw stadion is cruciaal''

Lichtmast-Kuip-Feyenoord
Lichtmast-Kuip-Feyenoord
ROTTERDAM - Een 'nee' tegen het nieuwe Feyenoordstadion is slecht voor de stad en de voetbalclub. Daarvoor waarschuwen de directie en Raad van Commissarissen van Feyenoord woensdag in een open brief die onder meer is gepubliceerd op de eigen website. Ze noemen het besluit van de gemeenteraad ''cruciaal'' voor toekomst van de club en Rotterdam-Zuid.

Voordelen

De club somt in de brief de voordelen van nieuwbouw nog eens op. Een nieuwe Kuip wordt een ''voetbaltempel zonder weerga''; een mooi visitekaartje voor de stad, vindt de club. Ook zou er een economisch belang zijn. Het nieuwe stadion gaat meer banen scheppen in Rotterdam-Zuid dan de oude Kuip, beloven de ondertekenaars van de brief.

Gemeenteraad

Voor Feyenoord begint de tijd te dringen. De gemeenteraad van Rotterdam beslist donderdag over de toekomst van de bouwplannen. Coalitiepartij D66 heeft al laten weten de financiële risico's te groot te vinden. De voorstanders lijken daardoor een raadsmeerderheid te missen, maar Leefbaar Rotterdam heeft nog geen definitieve positie ingenomen.

Lef

Feyenoord roept Rotterdammers op ''nu hetzelfde lef te tonen als de bedenkers van de Kuip dat deden in de jaren 30' van de vorige eeuw''. Als de bouwplannen niet door de raad komen, zou dat volgens de club een drama zijn voor de stad. Dan raken ''onze onze prachtige stad en club onherroepelijk achterop.''