nieuws

Weer actie tegen transport walvisvlees

© Greenpeace
ROTTERDAM - Greenpeace voert in de haven van Hamburg opnieuw actie in verband met het transport van walvisvlees. Sympthisanten van de milieuorganisatie hangen aan de trossen van het containerschip Eilbek, dat volgens Greenpeace bestemming Rotterdam heeft.

Het schip, dat vaart onder Liberiaanse vlag, heeft zes containers met walvisvlees aan boord genomen. De uiteindelijke bestemming van het vlees is Azië.
De milieuorganisatie voert al langer actie tegen het transport. De containers werden vorige week van Rotterdam naar Hamburg vervoerd. Daar werden de containers gecontroleerd door de douane.

Rotterdam

Inmiddels zouden de containers volgens Greenpeace zijn teruggestuurd naar Rotterdam. Volgens de activisten wordt ''heen en weer gesleept met containers waar niemand nog verantwoordelijkheid voor wil nemen''.
Het Havenbedrijf Rotterdam riep recent andere havensteden op om walvisvlees te weren. De Rotterdamse rederij Samskip heeft dinsdag nogmaals beklemtoond dat het geen walvisvlees vervoert. Volgens Greenpeace doet het bedrijf dat wel.