nieuws

Man die stiefvader doodde vrij

Cel
Cel
ROTTERDAM - Een Rotterdammer die zijn stiefvader had gedood, komt woensdag op vrije voeten. De man kreeg een celstraf van 375 dagen en dat is precies de tijd die hij tot nu toe had vastgezeten.

De 33-jarige man heeft zijn stiefvader in juli van het vorig jaar mishandeld, in een woning aan de Benthuizerstraat in Rotterdam Noord. Het slachtoffer is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Honden

De advocaat van de verdachte had beweerd dat de man om het leven was gekomen door de vechtende honden van de familie, maar de Rotterdamse rechter zag daar geen bewijs voor.
Justitie had twee weken geleden ook 375 dagen cel geëist. Anders dan justitie vindt de rechter dat de Rotterdammer ook een voorwaardelijke straf van vier maanden moet krijgen. Die straf wordt opgelegd, als hij weer in de fout gaat.

Alcoholprobleem

De man moet ook twee jaar contact houden met de reclassering. Volgens de rechter is dat nodig, omdat de verdachte kampt met een alcoholprobleem en last heeft van agressief gedrag. Hij kan zich ook niets meer herinneren van de mishandeling van zijn stiefvader omdat hij dronken was.
De nabestaanden van het slachtoffer waren woensdag wel bij de uitspraak, maar zij waren niet uitgenodigd voor de zitting van twee weken geleden. Daardoor hadden zij geen gebruik kunnen maken van het spreekrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl