nieuws

Man belaagt agent en ambulancepersoneel

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Een 25-jarige Rotterdammer is opgepakt na de zware mishandeling van een agent aan de Paul Krügerstraat in Rotterdam. De verdachte zou de politieman een paar keer hard tegen zijn hoofd hebben geslagen, maakte de politie woensdag bekend.
De verdachte zou eerst ambulancepersoneel lastig hebben gevallen. De hulpverleners waren dinsdagavond uitgerukt omdat iemand onwel was geworden. Ze vroegen de politie om hulp toen ze bij aankomst lastig werden gevallen door omstanders.
Het lukte de toegesnelde agenten niet de omstanders te kalmeren. Eén van de agenten kreeg harde klappen tegen zijn hoofd. De verdachte werd daarop met pepperspray bespoten en sloeg op de vlucht.

Patiënt

Volgens de politie schoten de agenten daarop eerst het ambulancepersoneel te hulp. Pas toen duidelijk was dat de patiënt veilig in de ambulance lag, besloten ze de achtervolging in te zetten.
Met behulp van politiehonden zat de politie de verdachte al snel op de hielen. Ook bij zijn aanhouding reageerde de man agressief. ''Hij verzette zich wederom hevig,'' meldde de politie.
De agent is na de vechtpartij opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte zit nog in de cel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl