nieuws

Plofkraak in Rotterdam-Alexander

ROTTERDAM - Aan de Hantje de Jongplaats in Rotterdam-Prins Alexander is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak geweest. De daders maakten gebruik van een BMW, die ze daarna in brand hebben gestoken.
Om 3.40 uur werd melding gemaakt van een brandende auto. Nadat de brandweer het vuur had geblust, werd de plofkraak ontdekt.
Gestolen auto
De kluis uit de geldautomaat is verdwenen. Waar de daders zijn, is onbekend. Ze zijn per scooter gevlucht. Volgens getuigen gaat het om zeker twee personen.
De gebruikte BMW blijkt te zijn gestolen. Door de plofkraak heeft de fietsenzaak achter de geldautomaat flinke schade opgelopen. Zo is onder meer een muur van de winkel ontzet.

Al lang overlast

De gewelddadige plofkraak heeft de omwonenden dusdanig angst ingeboezemd dat ze van de overlastgevende pinautomaat in hun buurt af willen.
Het is de eerste keer dat dieven met een auto de pinautomaat uit de voegen hebben proberen te rukken, maar de buurtbewoners ergeren zich al langere tijd aan te luidruchtige, lukraak parkerende en wildplassende pinners die tot diep in de nacht overlast bezorgen.