nieuws

Rotterdams college trekt voorstel voor nieuwe Kuip in

ROTTERDAM - Het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders heeft het voorstel voor een nieuw Feyenoordstadion donderdagochtend ingetrokken. Over de nieuwe Kuip zou donderdag worden gestemd in de gemeenteraad.
In het voorstel staat Rotterdam voor 165 miljoen euro garant voor het nieuwe stadion. Ook zou de stad voor 35 miljoen moeten investeren in de infrastructuur rond het stadion.

Leefbaar

Woensdagavond laat maakte Leefbaar Rotterdam bekend tegen het voorstel te zullen stemmen. Daardoor zou het plan getorpedeerd worden in de gemeenteraad, omdat eerder ook al coalitiepartij D66 en de SP hadden gezegd de nieuwbouwplannen te zullen verwerpen.
Alleen het CDA, een groot deel van de PvdA en VVD staan nog achter de plannen voor het nieuwe Feyenoord-stadion, maar de partijen hebben geen meerderheid in de raad.
Rare manier
Fractievoorzitter Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam zei donderdagmorgen op Radio Rijnmond dat hij het "een rare manier van een stad besturen" zou vinden als het college het plan niet in stemming zou brengen. Hij deed dit voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering.
TV Rijnmond zou het raadsdebat over het nieuwe stadion rechtstreeks uitzenden, maar omdat het onderwerp is afgevoerd van de agenda, is die uitzending geschrapt. Wel is er om 12:00 uur een extra uitzending van het TV Rijnmond Nieuws.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl