nieuws

Geen nieuw stadion voor Feyenoord

ROTTERDAM - Er komt geen nieuwe Kuip. Leefbaar Rotterdam zal donderdag unaniem tegen het financieringsplan voor een ander Feyenoordstadion stemmen. Dat heeft fractievoorzitter Ronals Schneider aangekondigd. Daardoor is er in de gemeenteraad geen meerderheid voor de benodigde garantstelling van 165 miljoen euro.
Volgens Schneider is er de laatste dagen veel druk op Leefbaar uitgeoefend om toch vóór te stemmen, maar vanwege de economische crisis vindt de partij het risico te groot. Hij noemt het alternatieve plan van 'Red De Kuip' om het stadion te renoveren een serieuze optie.
Nieuwe plannen zouden volgens hem ook beter door een ander team dan de huidige Feyenoordleiding ontwikkeld kunnen worden.

Miljoenenproject

Er wordt al jaren gesproken over een nieuw stadion voor Feyenoord. Volledige nieuwbouw is begroot op ruim 350 miljoen euro. Daaarnaast zou de gemeente Rotterdam 35 miljoen moeten investeren in de infrastructuur om het nieuwe stadion bereikbaar te maken.
Donderdag de hele dag veel aandacht bij RTV Rijnmond over de kwestie, zoals in het ochtendprogramma Wakker op Radio Rijnmond.
Woensdag waren Feyenoord-directeur Eric Gudde en Leo de Kleijn van de SP bij TV Rijnmond. Kijk hieronder het debat terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl