nieuws

Raadsleden woest over intrekken voorstel nieuwe Kuip

ROTTERDAM - In de Rotterdamse gemeenteraad is kwaad gereageerd op het besluit van het college om donderdag niet te stemmen over de plannen voor een nieuw stadion. Leefbaar Rotterdam noemt de situatie 'belachelijk'.
De partij vindt dat de stad op een rare manier bestuurd wordt als het college alleen voorstellen in stemming brengt waarvan van te voren vast staat dat ze een meerderheid zullen halen.
Ook GroenLinks en de SP zijn kwaad over de gang van zaken. De gemeenteraadsvergadering is kort na aanvang geschorst. Het is nog onduidelijk of donderdag over de plannen voor het nieuw stadion wordt gesproken.

165 miljoen

Woensdagavond laat maakte Leefbaar Rotterdam bekend tegen het voorstel voor een nieuwe Kuip te zullen stemmen. Daardoor zou het plan getorpedeerd worden in de gemeenteraad, omdat eerder ook al coalitiepartij D66 en de SP hadden gezegd de nieuwbouwplannen te zullen verwerpen.
Volgens de partijen herbergt het plan te veel risico's voor de gemeente Rotterdam. Die zou met 165 miljoen euro garant moeten staan voor het nieuwe stadion.
Foto: archief