nieuws

Gudde en Van Merwijk: 'Wij blijven!'

ROTTERDAM - Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord en Jan van Merwijk van het stadion zijn niet van plan om persoonlijke consequenties te verbinden aan het stranden van de plannen voor een nieuw stadion van Feyenoord. "Wij blijven", hebben de beide directeuren laten weten aan RTV Rijnmond. "Na een nederlaag is weglopen wel de laatste optie die je hebt."
Woensdagavond werd bekend dat de plannen voor een nieuw Feyenoordstadion geen meerderheid halen in de Rotterdamse gemeenteraad. De directie van Feyenoord wilde van de gemeente een garantiestelling van 165 miljoen euro.

Draagvlak

Op Radio Rijnmond verweet fractievoorzitter Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam de huidige leiding van Feyenoord een tunnelvisie bij het ontwikkelen van plannen voor het stadion. Ook zou de huidige leiding te weinig draagvlak voor het nieuwbouwproject hebben gecreëerd.
Volgens Schneider is het daarom beter als de plannen voor een ander stadion of voor renovatie van de Kuip door een nieuw en fris team leidinggevenden worden ontwikkeld.
Maar Gudde en Van Merwijk willen daar dus niets van weten. Het duo heeft aangekondigd binnenkort met nieuwe plannen te komen. Daarbij wordt nog altijd uitgegaan van een nieuw stadion en niet van renovatie van de Kuip.
"Als we moeten blijven in De Kuip dan betekent dat ook dat we akkoord gaan met het feit dat wij de vijfde of zesde begroting van het land hebben. Dat hebben we al vaker aangegeven en dat doe ik nogmaals," zegt Gudde daarover.

Supporters

De supportersvereniging van Feyenoord heeft de buik vol van de achterkamertjespolitiek van de Feyenoord-leiding en wil in de toekomst meer bij de plannen betrokken worden. Dat zei voorzitter Ron Smit donderdagochtend op Radio Rijnmond. Een nieuw stadion of renovatie van de Kuip? Het maakt de supporters niet uit. "Wij willen wat het beste is voor Feyenoord."
De directie van Feyenoord heeft inmiddels erkend dat de communicatie over de nieuwbouwplannen beter had gekund.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl