nieuws

Man dumpt vrouwen langs weg en komt later om op A16

Archief politie
Archief politie
ROTTERDAM - Een 44-jarige man zonder bekende woonplaats is zaterdagochtend rond vijf uur omgekomen op de A16 ter hoogte van Zevenbergen.
De man was vrijdagavond met een 28-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 27-jarige Arnhemse wezen stappen in Antwerpen. In de loop van de avond wilden ze naar Rotterdam.
De auto werd bestuurd door één van de vrouwen, toen de man op de rondweg van Antwerpen aan de handrem trok. Hierdoor kwam de auto in een spin tegen de vangrail aan. De geschrokken vrouwen zijn vervolgens uitgestapt, waarna de man met hoge snelheid wegreed, de vrouwen langs de snelweg achterlatend.
De Belgische politie heeft de twee dames terug gebracht naar Antwerpen, waar ze iemand anders vonden die hen een lift naar Rotterdam wilde geven.
Toen ze vervolgens over de A16 richting Rotterdam reden, zagen ze ter hoogte van Zevenbergen de auto waar ze eerder inzaten op de vluchtstrook staan. Omdat ze zagen dat de auto was verongelukt, besloten ze te stoppen.
Inmiddels waren ook de hulpdiensten aangekomen, maar hun hulp mocht niet meer baten; de man was al overleden.
Getuigen wisten te melden dat de man waarschijnlijk de macht over het stuur is kwijtgeraakt en in een slip raakte over drie rijstroken. Daar reed een vrachtwagen die de auto niet meer kon ontwijken. Door de impact van de klap is de man overleden.
Twee rijstroken van de A16 zijn een tijdje afgesloten geweest voor onderzoek. Bij het ongeval zijn geen andere auto’s betrokken geweest. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.