Feyenoord scoort vijf keer tegen ASWH

ROTTERDAM - Feyenoord heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser ASWH met 5-0 gewonnen. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht hield het doel lang schoon, maar was uiteindelijk - zoals verwacht - bij lange na niet sterk genoeg om te stunten tegen de ploeg van Ronald Koeman.
Feyenoord begon het duel niet sterk. ASWH kreeg zelfs de eerste goede kans. Robbert Stout kwam na balverlies van Feyenoord oog in oog met keeper Erwin Mulder, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Het niet overtuigende Feyenoord kreeg de muur die de hoofdklasser opzette maar moeilijk geslecht. Na 35 minuten voetballen moest Ronald Koeman al zijn eerste wissel gebruiken. Wesley Verhoek verving de geblesseerd uitgevallen Ruben Schaken. Vijf minuten na die wijziging brak Graziano Pellè de ban. De Italiaan tikte van dichtbij binnen na een geparreerde kopbal van Stefan de Vrij. Vlak voor het rustsignaal werd het ook nog 0-2. Tonny Vilhena benutte een strafschop.
Na de thee maakte Feyenoord een stuk meer indruk. Al na vijf minuten was Elvis Manu tot twee keer toe dicht bij een treffer. Stef Doedee stond echter beide keren in de weg. Ook ASWH liet weer even van zich spreken in de persoon van Michael van Dommelen. Zijn kopbal trof tot teleurstelling van de vele supporters langs de lijn geen doel. Tien minuten na rust was de derde kans van Elvis Manu wel raak. De aanvaller passeerde doelman Doedee op mooie wijze.
In de laatste twintig minuten kon ASWH geen vuist meer maken en liep Feyenoord verder uit. Allereerst was het Ruud Vormer die doel trof. De middenvelder schoot de bal van een behoorlijke afstand in de goal. Matthew Steenvoorden tekende voor het slotakkoord met zijn eerste treffer in de voorbereiding: 0-5.
Opstelling Feyenoord eerste helft: Mulder; Van Deelen, De Vrij, Martins Indi, Nelom (60' Woudenberg); Vilhena, Clasie, Singh; Schaken (35' Verhoek), Pellè, Goossens.
Opstelling Feyenoord tweede heflt: Mulder, Van Deelen (60' Janmaat), Ramsteijn, Kongolo, Nelom; Steenvoorden, Sleegers, Vormer; Verhoek, Pellè (60' Te Vrede), Manu.